WANT WIJ ZIJN C.V. DE CÚNEHEARENDAT IS ÉÉN VAN DE REGELS UIT ONS ONVOLPREZEN VERENIGINGSLIED!

C.V. DE CÚNEHEAREN WERD OPGERICHT IN 2008 TIJDENS EEN AVONDJE KROEGEN IN DE KONING VAN DENEMARKEN. AAN CARNAVAL WERD ZO AF EN TOE EENS AANDACHT BESTEED IN DE KONING ROND DE
11E VAN DE 11E. EEN AANTAL HEAREN VAN HET EERSTE UUR VONDEN DAT DIT UITGEBREIDER KON. EN ZO WAS HET DAT C.V. DE CÚNEHEAREN HET LEVENSLICHT ZAG BIJ HET PROOSTEN MET HET GERSTENAT.

SINDSDIEN WERD ER EEN AANTAL JAAR ENKEL EN ALLEEN EEN CARNAVALSFEEST GEHOUDEN MET ALS EERSTE PRINS DER CÚNEHEAREN, PRINS PATRICK D’OR.

NA DRIE JAAR VAN FEESTVIEREN EN EEN GROEIENDE VERENIGING, KLONKEN ER STEMMEN OM HET CARNAVAL IN RHENEN GROOTSER OP TE ZETTEN. ALLEREERST WERD ER VOOR RHENEN EEN EIGEN NAAM BEDACHT VOOR DE CARNAVALSTIJD. VANAF DAT MOMENT HEET RHENEN TIJDENS DE CARNAVAL; ‘T GREBBEHOL.

NA EEN AANTAL OMZWERVINGEN WERD ER GEKOZEN VOOR ÉÉN VASTE LOCATIE VOOR DE VIERING VAN ONZE CARNAVALSFEESTEN. DE KALAHARI IN OUWEHANDS DIERENPARK WORDT IEDER JAAR OMGEDOOPT TOT ONZE “LEUTBUNKER”. DAARNAAST WERD HET CARNAVAL IN DE AFGELOPEN JAREN UITGEBREID MET
EEN KINDERCARNAVAL, EEN SCHOLENCARNAVAL, EEN HEUSE PUBQUIZ EN UITERAARD HET CARNAVAL MET ZIDERIS. ALTIJD MET DIVERSE THEMA’S, MAAR ALTIJD MET MAAR ÉÉN LIJFSPREUK: “LAAT MAAR….WE REGELEN HET ZELF WEL”

NA VERLOOP VAN TIJD IS MEN GAAN ZOEKEN NAAR DE HISTORIE VAN HET CARNAVAL IN RHENEN.

C.V. DE CÚNEHEAREN MAG DAN OP DIT MOMENT DE ENIGE CARNAVALSVERENIGING IN ‘T GREBBEHOL ZIJN, VROEGER WAREN ER MAAR LIEFST VIER. IN DE JAREN ’60/’70/’80 WAREN DE VOLGENDE VERENIGINGEN ACTIEF:

  • DE HUCHTEDOUWERS
  • DE HUCHTELOPERS (ONDERDEEL VAN OBK)
  • CARNAVALSVERENIGING CANDIA (ONDERDEEL VAN S.V. CANDIA ’66)
  • DE VONKERS (ONDERDEEL VAN DELM)

IN 2019 HEBBEN WIJ ONS 11-JARIG JUBILEUM WETEN TE VIEREN. BEDOELING IS OM DE HISTORIE VAN HET CARNAVAL IN RHENEN OOK IN DE AANKOMENDE JAREN ZO GOED MOGELIJK IN BEELD TE HEBBEN. OP DEZE WEBSITE KUN JE IN IEDER GEVAL AL WAT OUDE KIEKJES VINDEN.